Spirit of Hospitality

Cursussen gedistilleerd, gastvrijheidstrainingen en proeverijen

Diensten

 

Toelichting cursussen gedistilleerd, SDEN

SDEN1, het gedistilleerd vignet, is geschikt voor iedere liefhebber van sterke dranken of medewerkers van horecabedrijven, slijterijen, horecagroothandels. Aan de hand van het boekje “Ik weet wat van sterke drank” lopen we in twee dagdelen de wereld van gedistilleerd door. U proeft per dagdeel minimaal acht tot tien gedistilleerde dranken. Aansluitend maakt u het examen SDEN1. Het examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen. De cesuur is 60%. U leert meer over het distillatieproces, evenals een ruime hoeveelheid dranken (her)kennen zoals rum, gin, jenever, whisky en diverse likeuren. De cursus SDEN1 is inclusief studiemateriaal, hand-outs, proeven en examen. De cursus wordt gegeven bij u op locatie. Daarnaast wordt de cursus diverse malen gedurende het jaar verzorgd op locatie in Breda.

Wat: Cursus gedistilleerd vignet

Waar: bij u op locatie / centraal te Breda

Voor: horecapersoneel, personeel slijterijen, particulieren met interesse in gedistilleerde dranken

Duur: 6 uur

Kosten: € 130,00 per persoon inclusief theorieboekje, hand-outs, dranken, examen en BTW

Voorwaarden: minimaal 4 deelnemers


De vervolgcursus SDEN3 is de instapcursus tot de liquoristenopleiding. Met deze verdiepende cursus wordt er dieper ingegaan op de diverse bereidingstechnieken voor gedistilleerde dranken en nog meer dranken (blind) geproefd. Voor deze opleiding is het belangrijk dat u ook thuis aandacht en tijd heeft om te proeven en te studeren. Het examen wordt afgenomen bij de Wijnacademie in Maarn. De examenkosten zijn exclusief. Bij voldoende deelnemers kan het examen in overleg eventueel ook door SDEN op locatie worden afgenomen. Voor het examen dient u minimaal 2 dranken te kunnen herkennen en krijgt u 40 meerkeuzevragen. Ook hier is de cesuur 60%.  

Wat: Cursus gedistilleerd brevet

Waar: bij u op locatie / centraal te Breda

Wanneer: op afspraak

Voor: horecapersoneel, personeel slijterijen, particulieren in bezit van SDEN1

Duur: in overleg opdrachtgever. Adviesduur: 8 dagdelen

Kosten: € 400 per persoon o.b.v. 8 dagdelen, inclusief theorieboek, hand-outs, dranken en BTW. Exclusief examen. Examen kan worden afgelegd bij de Wijnacademie te Maarn. Bij voldoende deelnemers kan er een verzoek worden ingediend bij SDEN voor examenafname op locatie

Voorwaarden:  

1. Gedegen basiskennis gedistilleerd of in bezit van SDEN1

2. Minimaal 4 deelnemers 


Toelichting trainingen op maat: Proeverijen en gastvrijheidstrainingen

Proeverijen 

Proeverij naar uw wensen. Bijv. een Gin tasting waarbij u meer leert over de diverse soorten gin, de herkomst maar ook verschillende gins proeft, puur en gemixt met diverse soorten tonic en botanicals. Of wat denkt u van een blind tasting van bijvoorbeeld alleen white spirits voor uw personeel waarbij meteen de grondstoffen en productieprocessen worden uitgelegd.De proeverij wordt op maat gemaakt. Proeverijen zijn zeker ook geschikt voor particulieren met een interesse in gedistilleerde dranken. 

Ook wijnproeverijen en tastings behoren tot de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op via ons contactformulier.

Minimale duur voor een proeverij is 1,5 uur. Prijs in overleg.


Gastvrijheidstrainingen:

Trainingen passend bij uw bedrijf, bij uw personeel. Tijdens een training is het mogelijk om het gehele gastvrijheidsconcept door te lopen en te oefenen door middel van rollenspellen. Of misschien bent u net begonnen en wilt u een training waarbij naast gastvrijheid ook teambuilding een rol speelt. Soms is een refreshment even nodig binnen een team. Presentaties over het belang van gastvrijheid, al dan niet gekoppeld aan een training, is een ander voorbeeld. Neem gerust contact op via ons contactformulier voor meer informatie en een offerte op maat.

Wat: Proeverijen en trainingen op maat

Waar: bij u op locatie

Wanneer: op afspraak

Voor: horecapersoneel, personeel slijterijen, particulieren met interesse in gedistilleerde dranken, bedrijven waarbij gastvrijheid een grote rol speelt

Duur: in overleg met opdrachtgever. Minimaal 1,5 uur

Kosten: op basis van aanvraag

Voorwaarden: minimaal 4 deelnemers